You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

masaža

masaža

Masaža je jedna od najstarijih metoda lečenja, a glavni cilj masaže jeste poboljšanje opšteg psihičkog i fizičkog stanja.

Primenjuje se kod lečenja akutnih i hroničnih bolova u mišićima i zglobovima, kod detoksikacije organizma, kao i kod ublažavanje i otklanjanje simptoma hroničnog zamora, stresa, depresije i poremećaja anksioznosti.

Preporučujemo Vam sledeće vrste masaža:

 • RELAX MASAŽA
  Ova tehnika koristi se za opuštanje celog tela, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće, podiže raspoloženje, poboljšava koncentraciju, ubrzava metabolizam, pomaže detoksaciju i smanjuje napetost.

 • Terapeutska masaža
  Terapeutskom masažom ciljano se rešavaju problemi svakog pacijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira pacijent u okviru rehabilitacionog procesa. Ova vrsta masaže najčešće se primenje nakon povreda kao što su uganuća, iščašenja, prelom, kao i u postoperativnom toku.

 • Kriomasaža
  Kriomasaža predstavlja tehniku masaže u kojoj se fizioterapeut koristi ledom ili hemijskom kriooblogom. Izvodi se na segmentu tela, a tretman može trajati od 3 do 15 minuta. Najčešće se primenjuje radi ubrzavanja oporavka od povreda kao što su distorzija i kontuzija. Kriomasažu najčešće kombinujemo i sa drugim vrstama masaže, kao i razne oblike fizikalne medicine i vežbe za jačanje i istezanje mišića.

 • Masaža lica i vrata
  Masaža lica i vrata, pored kozmetičke primene, pronalazi širu primenu u fizikalnoj medicini. Estetski, masaža lica i vrata opušta mišiće i podstiče metaboličke i regerenativne procese, što čini da lice deluje osveženo i podmlađeno. Primenjujemo je i kod simptoma glavobolja, migrena, bola u sinusima, za oslobađanje napetosti i akumuliranog stresa i kod neuroloških problema, kao što je facijalis. Tretman traje oko 30 minuta.

 • Anticelulit masaža
  Anticelulit masaže podstiče uklanjanje štetnih materija iz međućelijskih prostora, poboljšava mikrocirkulaciju i stimuliše metabolizam. Fizioterapeuti i maseri naše ordinacije u anticelulit masaži primenjuju i tehnike limfne drenaže za poboljšanje cirkulacije limfnog sistema.